Snart

Nu har jag inte långt kvar. Snart är jag åren fyllda. 18 långa år. Tänk vilken knasig typ man lyckats bli under den tiden. Ja, snart får jag veta, veta hur de känns att inte vara barn längre. Tror egentligen inte jag vill veta. Men man kan ju inte vara barnet i sandlådan hela livet, även fast jag säkert kommer hålla i spaden hela livet ut. Ha, jaja. De är underligt egentligen.

Har en kartong här bredvid mig. En kartong som skickades från vännen Sara här om dagen. Hon befinner sig just nu i detta ögonblick i Thalialnd. Blev så glad när jag såg paketet i brevlådan, ett nallegram från en vän står det på det. Paketet har till och med ett lufthål för varelsen som befinner sig där i. Paketet står här bara för mig. Snart får den öppnas. . snart.

Nu ska jag utnyttja dagen. Hej då så länge ni som läser dessa ord.

Tack

Ärtsoppan förtjänar några rader denna kväll. Måste bara säga att hon helt enkelt är gräddtoppen på min bakelse. Helt enkelt den jag behöver och älskar. Jessica, tack!

Har träffat massor av fina vänner idag, buntar i massor. Först en fika nere på stan med söta Camilla, goa Sofia och min gräddtopp Jessica. Och sedan tillbringade jag kvällen uppe på grusplanen med mina kära fotbollsvänner. Så härligt gäng. Det måste bara nämnas. Tänk att fotboll kan vara så mycket mer. Det gör mig glad, glad i hjärtat. Det är ni som gör mig till den jag vill vara. 

Ja allt jag vill få fram är att ni behövs, verkligen, ni behövs, jag snor av all den kärlek ni delar med er av. Jag tar så mycket jag behöver. Idag gjorde ni min dag. Och i morgon kommer jag sno lika mycket igen. Jag tar, men ni ska veta att jag är öppen. Det går att sno hur mycket som ni törs. Så vad väntar ni på? Jag vill ge lika mycket som ni har lyckats ge mig. . 

 
 

Ny dag

Nya möjligheter, lämna det som varit. Ja, nu ska jag skärpa mig. Torsdag har vi idag. Städar dagen här i mitt hem. Ska straxt dra fram dammsugaren ur garberoben. Känns inte nå vidare lockande om jag ska erkänna. Men vissa saker måste bara göras.
Solen skiner idag, himlen är blå. Jag ska låta vädret styra mitt humör idag, lämnar de andra.
Nä, nu måste jag sätta igång. En aktiv dag väntar. Måste tydligen baka någon kaka också, min 18 årsdag står ju nära nu, 2 dagar. Hm, det är konstigt. Dagens ord KONSTIGT. Jag är konstig. Jag tror jag gillar ordet konstig, finns det inte någon oskriven komplimang invävt i det ordet? hm, ja jag vet inte. Konstigt. 

Ta vara på dagen, LOVE

ord mina fingrar skriver

There is no end to what I'm saying. .
Jag funderar och jag tänker, jag undrar och försöker. Jag ser när jag blundar. Allt som gjordes vill jag göra om.  Den vackraste stunden. Jag somnade den natten i tron på att allt var en del. It takes some fear to make some trust. . 

Hej då


  


Imagine

Dag tre på sportlovsveckan. Veckan som känts så värdelös. De flesta timmar har försvunnit här vid denna skärm. Vilket har inkluderat många innehållslösa inlägg.

Idag har jag sett livet utanför mitt rum, utanför min stad Nynäshamn. IKEA mina vänner, affären för alla familjer. Affären där livsglädjen lyser överallt. Affären där hat, skrikande barn och kärlek visar sig i varenda liten vrå. Vart man än vänder sig möter man en höggravid kvinna med hysteri i blicken. Högtalarna ropar ut att alla barn får hämta ballonger hos jonglören vid entrén, ja rörelse och människor finns vart man än vänder sig. Allt är som gjort för den där perfekta familjen.

Jag skulle ljuga och jag sa att jag inte blev tagen av alla de människor jag mötte idag. Man ser så många olika varianter. Alla har sin stil, sin familj, ja, sitt liv. Och där går man, bland alla dessa människor och inser att man själv är precis likadan, en i mängden.  
Jag känner mig alltid vilsen när jag går vid så mycket folk, tappar liksom bort mig själv litegrann. Man blir så nyfiken på alla andras liv.

När jag stod vid avdelningen där man provar sängar satt två äldre män i 75 årsåldern bredvid mig på en säng.

"Men den här sängen blir väl bra Kurt, Ingrid sa väl att det var den du skulle ha. Den andra farbrodern svarar lite frånvarande, Ja, jo det blir väl bra. "
De äldre männen får hjälp av en ung tjej. Mannen som ska köpa sin nya sängen trivs inte i den miljön han befinner sig i. Allt runt om honom och alla frågor och svar han måste svara på gör honom orolig.

Jag ligger där bredvid dem i den säng jag valt ut. Jag iakttar deras konversation och ler för mig själv. De var så egna, sådär underbart söta. Sådär som bara gamla människor har en förmåga att vara.

Ibland tänker jag på hur det känns, hur det kommer kännas att vara gammal. När tiden har börjat hinna ifatt en. Ibland kan jag känna en längtan. Tänk att ha gjort allt det man vill, upplevt de fantastiska i livet. Kommer man någonsin känna sig nöjd, nöjd för det man fått? Så att man de sista åren bara kan njuta. . 


Idag vill jag dela med mig av den här fina biten, John Lennon - Imagine

"You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one"


...

Finns inget att göra, finns inget att skriva. Jag är tom, tom på allt. .

Fast?

Har jag blivit fast? Det första jag gör när jag stiger upp är att sätta på datorn. Nu äter jag frukost vid datorn. Sitter hela kvällar vid datorn. Jag börjar visst komma in i en gammal vana igen tror jag. Hm, inte bra.

Nog om det. Idag är det tisdag. I vanliga fall en mördar dag i skolan, men med sportlov känns denna tisdag lite lättare. Funderar på om jag ska få nå viktigt gjort idag, skola alltså. För som ni alla säkert vet betyder inte lov ingen skola. Nej. Men gud va svårt de är att göra det man måste göra. Varför är det så svårt? Egentligen är det bara att göra så har man gjort det sen. Vi individer verkar ha en förmåga att lägga saker bakom oss. Så långt bort som möjligt. När man sedan hittar lådan längs inne i garderoben kommer man plötsligt ihåg vad ens ångest kommit ifrån. Man blir så arg på sig själv! Varför gör man såhär? Jag ska försöka göra mina måsten idag, men på något vis känner jag att jag kommer lyckas smita. 

Fyller 18 om 4 dagar nu, jag känner hur vuxenvärlden börjar välkomna mig. Jag längtar.. 

Mitt fönster

Jag är skuggan, som du jämt kan anförtro


. Minnen .


Is It so. . .

It takes no time to fall in love
but it takes you years to know what love is
and it takes some fears to make you trust
it takes those tears to make it rust
it takes the dust to have it polished

It takes some silence to make sound
and it takes a loss before you found it
and it takes a road to go nowhere
it takes a toll to make you care
it takes a hole to make a mountain

life is wonderful ?

Jason Mraz - Life is Wonderful

De är konstigt.

Jag är konstig. I alla fall känner jag mig konstig. Magen snurrar och kroppen har blivit min ovän. Visst förstår jag att mina tankar vandrar som dem vill, där av även min kropp. Förlåt kroppen min, jag ska bli bättre, snart!


Gick runt ringvägen idag. Nynäshamns motionsrunda för alla de små samhällsbor som lever här. Vädret var perfekt och solen gav mig energi. Mina två vänner Jessica och Camilla gjorde mig sällskap. Riktigt mysigt. Synd bara att vi inte tänkte på matsäck. De får blir till nästa runda.
Vi hade en diskussion om vikt under våran promenad. Hur alla unga i våran ålder, även vi hela tiden funderar och tänker att vi vill gå ner i vikt. Nu syftar jag på alla som faktiskt egentligen inte behöver lägga en tanke på deras vikt, men ändå ser sig snyggare ett par kilon lättare.  


Många lägger fram ett mål
Till nästa sommar ska min vikt ligga på så mycket. 
Vilket betyder att jag måste gå ner, hm. En sådär 4 kilo.  - I min tankevärld är detta inte rimligt, jag förstår inte.

Det här är min teori. Självklart har vi alla en önskan. En vilja att få se ut på ett speciellt sätt. Men för att nå det resultatet tror jag att många väljer fel väg. Man minskar sitt matintag, ja man slutar äta varje gång man är hungrig, äter bara då man måste, alltså frukost, lunch, middag. Kanske inte ens det? Sedan går man promenader. Några månader senare har sommaren kommit fram och kanske har man nått sitt mål. Och har då nått den vikt man så länge drömt om. Så är man då nöjd? Ja, kanske är man det, men kroppen måste känna sig svag, tunn och utan energi.


Själv har jag aldrig tittat ner på vågen och tänkt, jag måste tappa några kilon. Nej, jag har alltid tänkt oj nu har jag visst rasat upp i vikt igen. Det börjar visst bli tid att äta rätt i kombination till träning igen. Min kropp känner sig då svag och seg. Självklart har vi alla våra sätt att nå våra mål. Men jag tycker att allt för många tänker på det som är minst viktigast. Kroppen mår bäst när den känner sig stark och energirik. Inte när man tar bort allt som den behöver. Många tjejer går promenader, går på friskis och svettis. Vilket är mycket bra men kanske, när man lägger ned så mycket tid på motionen varför inte även lägga ner tid på styrkan? Styrkan är minst lika viktig. Ja visst lägger muskler på kilon på kroppen, men detta är bra kilon, kilon som man behöver och mår bra av.


Ja, allt jag vill få sagt genom det här är väl att jag anser att för många ser på vågen och bestämmer sig för att gå ner sina antal kilon. Varför inte bara bestämma att leva ett nyttigare liv? Vikten kommer då som en bonus. Om man inte trivs med sin kropp, ge den styrka, nyttig mat och motion. Allt för många glömmer styrkan och tappar då en viktig del i kroppens helhet.  

Ja, idag gick jag in riktigt ingående. Kände att det behövdes!

Ha det vackert! <3


If I could

Sitter här med min älskade vän! Har ett skönt sportlov framför mig och börjar förstå min verklighet. Allt är inte enkelt. allt är inte underbart.

Jag såg förresten melodifestivalen igår. Vad säger ni folk? Vad tycks? Min enda kommentar. Björn gör att melodifestivalen är något att se. Allt annat Skit! bojkotta de söta fåniga melodierna!
Yes, de va allt för mig och mitt snurrade huvud. <3

If i could, yes if I..

Bye

Just feel it

Do it, and understand it!

Så här är det nu, jag försöker verkligen.

Ska snart ta min mammas rosa cykel till min bästa vän Jessica.
Galss i mängder tillsammans med Tom Cruise. Vi behöver hans hjälp! hans tröst och kanske även hans utseende. Top Gun ska få oss bort från verkligheten. .
Borde ha lagt en tanke på skolan idag, men på något sätt känns det som det problemet får tas om hand senare, en annan tid, längre fram i framtiden.

"Sättet som en tår
Gör att jag förstår
Att vi aldrig nånsin kan"

Var bara tvungen

"Jag är en tvivelaktig figur.
Duger ej mycket till.
Bakom ett hörn står döden på lur.
Han tar mig när han vill."

Cornelis var stor!

http://www.youtube.com/watch?v=IWHxsqOl_v0

Söndag morgon

Tankarna som snurrar i mitt huvud gör mig snart galen.
Dagens uppgifter och mål är inte upplagda så idag tar mina känslor över dagen.
Idag står Wyclef Jeans musik nära mitt hjärta, musik är som livets syre. Jag bara älskar denna gåva! 
Musik som betyder något har en sån kraft att få allt att kännas så starkare. Musik fungerar som våran hjälpande vän. Den stöttar. Den finns. Alltid. 

Mycket närmar sig i mitt liv. Vuxenlivet står en vecka framför mig, en vecka. Alla frågar mig gång på gång: vad önskar du dig? vad förväntar du dig? 
Jag vet inte.. jag vet inte. En fallskärmshoppning ut i det fria? en resa bort till äventyrensland, kan någon ge mig det? - allt jag vill ha står framför mig. Vänner och familj. Ja, saker är sådana materiellating, visst är det roligt att få och visst behöver man sina saker. Sin läckra klocka och sin tröja som ingen annan har. Sin stil som visar upp och berättar vilken individ man tillhör och vill vara. Ja, inte vet jag. Kanske önskar jag mig en klänning, ett par bjönborg trosor och nya träningskläder. Men ni vänner, det som står högst upp på listan är ni!
På andra plats står mat och onyttigheter i mängder. För är det inte så man ska leva? I nuet, för stunden? Mat är ett praktexempel. Inte kan man spara mat i veckor, i år? Nej, mat är för den individ jag vill vara!

Ja, nu har jag fått skriva av mig lite svarta tecken. . Tack

Människor och själar ge denna man en lyssning, är han inte underbar?
http://www.youtube.com/watch?v=uQvCcRiem9c&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=A-Jyat_CwcI
http://www.youtube.com/watch?v=ChUzhdfIMcg


En stund på jorden

Cornelis Vreeswijk
Hans röst får mig bort från stunden. .
  

 
Somliga säger vi lever i evighet,
fast döden är det sannaste som dom vet.
Andra säger lyckan finns i ett ögonblick,
fast dom aldrig hann i fatt de dom fick.
Hon dansar och blundar så nära intill,
hon följer i dansen precis vart han vill.
Han för och hon följer lätt som en vind,
Men säg varför rodnar Cecilia Lind?
Jag bara undrar... Var är du nu?
Somliga går med trasiga skor
säg vad beror det på
gud fader som i himmelen bor
kansken vill ha det så.
Vem bryr sig om hur dagarna går
de vandrar som dem vill.
vem bryr sig om hur nätterna far
jag bryr mig inte ett spår
Somliga går med trasiga skor,
tills de har slutat gå.
Djävulen som i helvetet bor
får sig ett gott skratt då.


Dagensord

Ibland har man mycket att ge. Mycket att visa. Mycket att kämpa för!
Idag var en sån dag. Täcket och sängen var allt för lockande idag, jag ville bara ligga där under täcket försvunnen och saknad.
Men självklart har man uppgifter och strukturer i sitt liv som får en att fortsätta även fast ens känsla inte vill hänga med. Så dagen blev en dag i kämparens tecken. .

Efter en semla till frukost masade mamma ut mig till bilen och satte mig framför ratten, allt för att komma vuxenlivets krav ett steg närmare.  Efter bilfärden vad det dags för mat. Maten fick jag i mig och sen var det dags att packa. Med humöret i botten satte jag mig sedan i bilen på väg till dagens mål och uppgift, Fotbollsmatch!

Utan ett leende på läpparna satte jag mig på väg till Skogås konstgräsplan som slutligen blev min vändning. När domaren 90 minuter senare blåste av matchen kände jag en lättnad med ett leende strålandes från mitt ansikte. Jag var glad, och jag var nöjd.

Så om sanningen ska fram så känns det som dagens uppgifter är avklarade.


Tack för mig!


Låten idag är: Queen - Show must go on .  


Higher .

Just nu är mitt liv en stor gurkmix, inget är som jag vill och livet spelar  verkligen sitt spel. Jag hänger i och föröker se det ljusa i det dystra. Men dagarna hjälper en hela tiden att tryckas ner. Men jag vet vad jag vill nå, jag kan inget annat än fortsätta som jag gör.

Stringstrumpa.blogg.se har gett mig inspiration genom att dela med sig av låten,
Higher and Higher - Jackie Wilson.  TACK. 

Alla mina vänner, ni är underbara, Your love, lifting me higher and higher  .  <3

Gurkburken!

Välkommen hit! Här är jag, bara jag och mina flummiga ord. 

Bye folks 

RSS 2.0