fint folk

Jag hade förträngt de till idag. Vaknade i morse och insåg att det är 8 veckor utan er nu. Skönt att personen som varit borta 12månader från mig kommer hem om en vecka. Nu är det tomt.

överflöd på ledighet

Tänk så kul de kan vara å ha massa att göra saker på en lista som man stryker över under dagens gång. Att dessutom ha en mic hack i häl som gör de hela lite roligare gör det ju bara fruktansvärt mycket roligare. Har jag sagt att jag kommer sakna dig när ni drar, de ska inte bara bli skönt.

Nu vill ja krypa ner under täcket, regnet smattrar utanför å herrarna i lägenheten sover så vackert bredvid mig.

Ja är lycklig trots att ja snart är arbetslös. Då har man rätt bra människor runt sig ska jag tala om.


BOKAT

Så här ligger de till!

Fotokurs hösten 2010- BOKAT
Nytt jobb 2010- MÖTE BOKAT
Fallskärmshopp 5 sep 2010- BOKAT

Fan va kul!Ibland händer fel saker

När såna här ruskigt hemska hädelser händer i ens närhet som jag annars bara skymtar på aftonblatets löp blir jag tagen från verkligheten och inser att de är verkligheten. Olyckor som inte alls har någon förvarning eller mening. Vad fan existerar sådant för? Jag blir tom och de gör ont att veta att någon jag känner har tusen gånger mer ont. Ont ända ner i själen. Fan att de händer, Jag tror på änglar som du. För vet du vad jag var med om en liknande händelse en gång och då fanns ängeln också där.

Tom på tröstande ord, när de inte finns. Tänker på dig

Jessica

Jessica her fyllt år. 20 år. Jag vill säga grattis, ja vill krama om henne och ge henne någon fin present. Det går inte just nu, men snart. Jag längtar tills snart har blivit nu. För jag saknar henne och nu känner jag att det är dags för henne att komma hem. Behöver min kompis på nära håll igen.

stå givakt

om jag får nått att säga till om

På g nu

Dags att sätta igång. Städa å sen göra sig förtjänst me lite vänner.

They live

Måste bara ge rum för en liten afrika känsla här.
Låtens eko talar sitt rätta, bara fastnar i känslan.

Spotify'
They live in you - Sello Maake, EnsambleTrädens ljud

Jag håller på att fundera ut en bra plan för mina drömmar. Jag försöker ta bort jävulen vid mitt öra. När jag lyssnar på en viss låt vet jag precis men jag kan inte klura ut hur jag ska ta mig dit. Blir så less.

Länder, insatts, foto, människomöten, kulturer, vård, projekt. . .
Jag ska hitta min utbildning

Jag är ledig idag, blir alldeles stissig. Kom nys från ett kellelbelt intropass. Är de träning jag vill syssla med också?

Blir aldrig klok på mig själv. Jag vill se hela världen, hela världen och veta att det jag väljer är helt rätt. Vill ta min ryggsäck och flytta in i världens alla länder för att inse något. Kanske inse att alla är samma lika. Människan är lika mycke mänsklig i ett rikt som fattigt, folkrikt som folktomt land. Vad strävar man efter. Hur många möten måste jag få innan jag ser att likheterna är samma. Språksvårigheter gör oss till utomjordingar för varandra. Jag skulle vilja resa till indonesien och bosätta mig hos en munk, en man som anses vara vis. Som tros ha svar och frid i alla oklarheter som finns. Jag skulle vilja vandra ut i naturen och bara leva för att kunna lukta in träden. För att prova förstå vad de är vi lever i. Hur är allt uppbyggt? Lägenhetens väggar ger en själv en täckmantel, man glömmer allt utanför. Jag vill resa samtidigt som jag vill utforska och lära mig se allt i min omgivning. För jag missar massa de känner jag. Jag missar känslan när jag springer i skogen för att de slukas av jobbtimmar, jag missar fina morgonpromenader i gryningen för att kroppen utstrålar trötthet. Man måste ta sig över spärrarna.

Ibland kommer ja ihåg, ofta tappar ja allt. Tanzania tiden gav rum för just detta. Tror därför att just de landet gav mig rätt bild av många delar i livet. Man levde nära naturen, regnet nära sig själv. Ska försöka hitta Nynäshamn, har nog aldrig lyckats se det helt ordentligt, många störmoment.

Jag älskar att leva, De är helt sjukt vad vi kan skapa om, om man lär sig att se

De är såhär

De är såhär nu. De är inte jag som är dålig. De blev bara för mycket. De finns bättre, ja vill vara glad.

Nu har jag sagt att de räcker, ja går från stället jag aldrig fick nyckel till. För det var inte värt det. Det var inte alls värt det och jag ska inte klanka mig mer för det här. För jag gjorde det rätta.

Nu ska ja dit och knacka på dörren igen om mindre än 2 tim, men den här gången vet jag att jag kan börja räkna ner.

shit

Just nu tar de dåliga verkligen över. Musiken i den lånade bilen gjorde min dag igår. Nu är jag förvirrad och vilsen igen. Låt bara allt gå vägen nu så jag får plats att andas igen.


Firren

Ja är fisk och kan ta me fan aldrig fatta beslut. Aldrig är väl en överdrift men ibland så. Ja har tre planer på gång just nu. Ett gäller ett jobb, ett gäller en fotokurs, ett gäller ett fallskärmshopp. Pengar kom, och allt skulle kännas lite enklare. Nu ska man njuta av lite solljus innan man hoppar på jobbpasset. Jag är less på jobbpassen å stressen. Har nog redan fattat mitt beslut, men fisk som jag är har jag svårt ta ta steget då steget innebär att ja bryter ord jag lovat.

Nu rasta hun!

Gah. .

Kan någon tala om för mig varför jag gör såhär mot mig själv? Blir galen av detta.
Ta beslut!

monkey


urklipp ur tanzania

Magen är full, de friterade pomfrites har satt sig bra i magen. Jag kisar ut genom bussfönstret och möts av den varma solen. Vinden av den höga hastigheten dånar i öronen. Landskapet är vackert, kuperat. Bussen sicksackar ner från bergsplatån som varit mitt hem de senaste 10 veckorna. Med blandade känslor förstår jag plötsligt att allt snart ska ta slut.

Vi passerar kvinnor med dagsintaget av vatten på deras huvuden, män som sitter under träd och gömmer sig för den heta solen. Hem, tusentals av hem, lerhyddor med inget förutom en hydda. Välstädade hem som tas omhand med omsårg även då vårt öga har svårt att se det av anblicken av alla brister.

När vi stannar till vid hållplatser flockas försäljare runt oss med kartonger upptryckta mot rutan. De smäller till i bussfönstret då en säljare plötsligt försöker få ögonkontakt med mig.- Mayai!, ropar jag och ett ägg hissas upp till mitt fönster.- Tano, hojtar försäljaren. Jag sänker en 300sedel och mannen ger mig en pappersbit med salt i.

Bussen fortsätter rulla, solen börjar lägga sig ner över landskapet som nu blivit slätter och savann. Marcus petar försiktigt på mig och utbrister,
- Hey, look! there's a giraffe.
- Beautiful, säger jag
och hinner inte mer än att titta innan elefanter och bufflar visar sig. Bussen saktar ner, vi tittar ut och märker att vi stannat på grund av att apor har blokerat vägen.

Vi är i afrika säger jag och ler. Jag kommer sakna det här.

fint me regn

Mina lediga dagar på sistonde har inneburit regn. Mig gör de inget.

Många jag känner till har en spännande vändning i livet just nu. Känns som att de finns mer kraft i luften än på länge. De är vackert, som så mycket annat.

RSS 2.0