Förändring

Mina dreads ligger på vardagsrumsbordet och jag drar handen genom håret. 

På en färja ut i rymden

Två dödsfall på en vecka får en att tänka på döden. Vi bytte lakan och ställde dit ett ljus. Jag gav ett empatifullt medhållande till de anhöriga och släppte in dem i rummet. Precis där och då blev jag påmind om att leva. Påmind om att allt det där som är livet och hur vackert och medvetande det är. Insikten vi äger i att kunna veta at vi lever, känslan att andas, tala och känna. Därefter en kropp utan stigande bröstkorg, en kropp som bryts ned utan person, identitet eller tanke. Underlig känsla med en påträngande vetenskap om att livet är skört och lätt att bli av med. Det är som om du inte fanns. Men du fanns, precis lika kraftfull och stark som jag.  

Anywhere is paradise

Sommaren kommer igen. Humöret är nedstämt, alla dagar fylls med sådant som gör mig omotiverad. Norge var framtid över en helg och jag försöker hitta nya dörrar och valmöjligheter. Söndagnatt vandrade jag gatan tillbaka till lägenheten. Jag stannade till och doftade in sommaren på buskarnas första blomster. Livet kändes lite enklare för en sekund och jag fångade. Ibland kan jag fånga och hålla kvar. Ibland drar jag förbi precis som alla andra. Syrenbusken har blommor och jag har gjort en svensk sommarlista på spotify. Saker ska lätta upp, de är långdragen förkylning och extrakilon som håller mig frånvarande. Startar en ny vecka med 100% praktik, tre veckor till examen och en ny satsning. Låter saker få ta sin tid och trotsar en trött tanke. Hittar långsamt förtjusningen i att leva ensam och dricker en kaffe för att rädda upp en natt med för lite sömn. 


2 MAJ

Nu var vi här. 2 maj, du fyller år min bror. Grattis in i vårnatten. Dagens timmar har sakta gått förbi i takt till mitt sjuka beteende som inte släpper min kropp. Jag slaktar serier i min lägenhet, utanför skiner solen. Tog Uppsala över valborg och hittade fulla människor och fina killar. Allt på avstånd. Sen tog jag och missade tåget och åt två paket glass. 

RSS 2.0