värme


Nyår!

Så var det snart inte 2008 längre. Glad för det. Året har varit läskigt, mycket har hänt. Mycket blev förlorat och mycket blev hittat. En vän visade sig och räddade mig. En annan fanns alltid där. Året är vänskap av all dess like. Mycket depp och mycket skratt. Gotland var underbart, ålderdomshem var lyftet, gotlandsguiden var guldet jag sökte och festivalerna var musiken som förstod. 2008 blev ett år i stillhet, kraftlös men drömmande. Jag drömmer än och jag känner att jag har något att greppa tag i nu. En del saker bara händer. 

Ikväll blir de massa mat, massa vänner och massa glada skrik av en Marie jag nu är. Jag kommer sakna lite ikväll, att sakna något på mitt villkor är bra, gillar den typen. Saknar, älskar och avundas många, men ikväll avundas ja ingen, inte en enda. En soft stämning, fin sommarklänning och personer som står nära, det innehåller kvällen, denna afton är vår, skål för vänskapen för den har segrat i år.

Allt kanske löser sig till slut? Aldrig såg vi den ljusa vägen, konstigt nog kom den fram ur intet..


Text på nytt

Nu är julen över. Jag har slutat skriva för ett tag men nu tar jag fram några ord igen. Kyla och frost har svept över vårt landskap och sjöar har omvandlas till ismassor. Dags att utnyttja omvandlingen tycker jag, vore mys. Mor och far har kommit hem med en ny stor tv till hemmet. Saker byts ut allt för ofta här i hemmet nu mera. Bilen är borta och idag stod en ny vid infarten. Inte ens mitt hem kommer bli kvar. Var förbi och såg vår nya levnadsyta idag. Mitt rum kommer bli mindre, mycket mindre, de gör inget. Egentligen tycker jag nog bara att det är spännande, inget som bara är, de är skönt, väldigt skönt.  


22

Måndag, Onsdag Julafton. Dagen alla har i huvudet. Jag är ledig denna måndag. Sitter och funderar istället för att agera, som de brukar gå till. Allt sitter i skallen. Haha. Nu ska jag snart ta mig ner till centrum. Klappar måste handlas, saker måste ordnas. Jag måste få träning och huvudet måste få luft. Får ångest av luften i huset. Måste ta mig ut nu. Tjo ja längtar efter Ola och Johanna lite extra idag. Bye! 


att behålla

Svårt att hålla kvar, och ändå ha kvar hela sig själv. Den vi finner när man står ensam och stark. Att öppna, att ge. Allt är väl ändå svårt. forever young, inte de heller. Allt förändras, blir bekvämt och mysigt. Varje ögonblick blir ett leende av värme. Lätt att försvinna, att glömma, inte visa sig för andra. En dag vänds fel blad, allt försvinner och vi ska vara sådär starka som vi inte har behövt vara. Tid faller och ofta hittar vi något som inger hopp, något att sträva efter. Att ta sig igenom är trögflytande, utmattande. Allt går, det har alla alltid sagt. En upprepning följde sommaren den gav mig enastående tankar av rätt sort. Så en dag förstår någon att bladet är felvänt, det läggs till rätta och så står vi där åter, igen, så skrämmande lika. Bekvämt blir mysigt och så hoppas alla igen. Är det meningen att vi funderar, lär och ser. Vad har vi fått, vad har vi tagit av varann. Att behålla sig själv, sin egen styrka. Alla vill falla, allt jag önskar är att  denna gång kunna behålla styrkan jag byggde upp på den där cykeln.  

Dag onsdag

Ibland blir man sådär fast
Tjo, fan va jag har vart fast!
Dags att bli lite degig igen tror ja
Hyllar mycket denna dag

God natt!

film hör till

Sugen på bra film. Jul är lite som ett ord med film, det hör till.
Gav upp film ett tag när jag bara fann de dåliga. Börjar hitta tillbaka lusten när några bra har matat mig den senaste tiden. Jul blir film för mig.

svart makt

CAMORRA, maffian som tar över
En författare som vågar ta ställning
Gomorrah, en film som visar verkligheten i Nepal

Ingenstans i Europa begås fler mord än i Neapel. Den neapolitanska Camorran, eller Systemet som det kallas från insidan, infiltrerar stora delar av det italienska samhället men har även förgreningar utanför landet. Liksom den sicilianska maffian består Camorran av olika familjer som ligger i fejd med varandra. Nya medlemmar rekryteras bland släktingar och vänner och ofta i tidiga tonåren. Att bli boss är många ungas dröm.

-

Att våga är att förlora fotfästet en stund
Att inte våga är att förlora sig själv ♥

dag med bra ordStyrka av alla människor

Allt va vi vill haMåste get away of this feeling att jag inte kan få nog


en torsdag

don't drink and drive
ta del av vännerna
prata om din tanke
frys men värm dig också
ta delen som behövs
kör inte rattfull

.

Får inte vänja mig.. de bekväma blir fienden.

kastar vi allt?


Lite fakta

Allt bara går och jag fattar inte vart allt tar vägen. Saker blir gjorda, andra inte. Jag och Camilla hämtade våra körkort på posten idag. Ett stort måste som är avklarat på listan. Känner mig lättad lite befrielse. Frihet att köra bil, även en förmåga jag inser att jag klarar av, det är nog de stora.

Helgen var fotbollscup med laget. Roligt att få känna lite kämparanda. Aldrig peppad till start, alltid övertänd när klockan och bollen väl rullar. Ett beteende jag aldrig förstår mig på. En match var kanon, riktig lycka och riktiga leenden. Skratt och fett bra pepp, riktigt jävla roligt rent ut sagt. En strosar dag i ösmos hall. Sålde en hamburgare där såg en match där. Värk i rumpan och en slutkörd kropp. Kvällen bjöd på partaj och jag var sådär halvt på. Orkar inte riktigt. Alla drar i mig och de får mig dit jag ska ändå i slutändan. Hamnade på en förfest, fick i mig rätt mängd hockeypulver och dyck.. En bilfärd senare befann man dig på den kända nynäskrogen Telen! Hopelihopp in me jackan i garderoben och snurr på dansgolvet. Där va man och pratade några ord med Herr Boss som tyckte att det var lite ensamt där i vimlet.

Måndag är en tid med mycket värdefull tid. Galet bra att jag aldrig lär mig ta vara på den. 
Jag hoppas på Dylan i vår. De vore helt perfekt att få kryssa en sak på listan av drömmar. 

Bilkörning med ett band från -94 är lite som att springa.. en massa bra tankar. ♦


WIEHO....

Jag har ÄNTLIGEN fixat de där körkortet!

lite av allt


dylan- Yesterday's just a memory, tomorrow is never what it's supposed to be -

-

sunday night arrives
and everything's too late again tonight
another week is gone without me getting
any of my stuff done

for the last six months
I've been waiting for the day to come
when I run
the thing in my life that I really wanna do
that I'm into doing
but no way
another and another day

my good friends arrive
they're here to guide
they're here to give advice
that's really nice
but I'd rather see things
through my very own eyes
so spair me your lifes important things
your mama's put in your mouth
oh mom
what a weakened son you've got

but I'm doing this for real
and I'm doing this for love

RSS 2.0