En dag av alla dagar.

Det var sol, jag var tvungen att le igen.

en fredagkväll

Nu har jag sett den. Filmen som skulle ge mig fler uttryck, känslor och funderingar. Den höll vad jag räknade med. Ett riktigt ögonblick, en dröm.

Jag och Mickis åkte in till staden Stockholm. Åt mat, drack mycket vatten, god apelsinjuice, köpte godis och satte oss slutligen ner i den lilla biosalongen på Saga.
Båda med en känsla av att det vi skulle få se skulle vara något, fint.
Filmen började rulla och jag kände hur musiken redan från första stund slukade min själ.
Into the wild. In i vildmarken. se den, förstå den, älska den.
Jag såg filmen och känner en styrka inom mig. Jag behöver inte vara beroende av någon. Jag behöver mig själv. All lycka sitter inte i gemenskapen man har mellan andra individer. Lyckan kan speglas i de stora vi lever i, det som förklarar dig, vem du är och den du vill vara. Självklart är vi beroende av andra personers närvaro, men jag tror att man måste veta att man inte behöver starka band för att se lyckan.

Styrkan som Alex bär genom hela filmen, att lämna sin familj, hitta nya vänner, lämna de han kommit nära, är något jag inte kan förstå. Hur kan man finna styrkan att såra så många genom att hela tiden ge sig av. Är det rätt. Jag tror att det är det. Men jag tror inte att många klarar av det. Han var fast besluten, och visste vart han skulle.

Han försökte uppleva allt, allt som han förut bara hade tittat på. Han såg det i livet som vi bara tar förgivet, han såg det som ett hinder, som en stor sten som stod i vägen. I vägen för honom, för hans liv. Går det verkligen att rena, kasta och forma en helt ny grund. Att från ingenstans börja ta livet för vad det är. Leva det på sina egna villkor och inte låta samhället styra?

Filmen är en bekymmersfri härlig skildring av livet i vildmarken, en spegling av liv överhuvudtaget. Kanske är det därför berättelsen om Alex lever kvar inom mig, växer, och förundras långt efter att biografens lampor har tänts. Kanske går jag med delar av hans dröm, kanske ser jag lite av det han ville bevisa.
Dock så blev 2,5 timme bio de äventyr  jag fick ta del av. Nu åter till den vanliga, materiella verkligheten.

Tack Mikaela Ödahl, de var en mysig kväll, en kväll jag behövde, en kväll jag kommer minnas.


I was sure surprised

image138

The devil in disguise
Here I am

. punkt

Höj volymen så högt det går. Ta en låt som bara rullar. Låt ljudet blockerar tankarna inuti ditt huvud. Låt inte tankarna styra.

allt är en lögn

Innan du berättar för dig själv, det är bara en annorlunda scen

Kom ihåg det är bara annorlunda från det du sett
När någonting som en själ återskapas och sedan blir ihopvikt som pappersdockor och anteckningar kan du aldrig förvänta dig att själen någonsin kommer att bli hel igen.

Du tog allt, hela mig. Vad gjorde du av det? Jo,  jag ska berätta, du lekte.
Jag blev krossad, av lögnerna i dina ord, och de ord du valde att gömma.


,

Jag såg blicken. I drömmen, i det förgångna. Menade den så mycket som den kändes, som den känns? Är det som jag visste. Eller var det inte mer än en blick. Det är svårt att tänka, och ingen låter mig förstå.

here is gone

en vanlig lördag

Surfing the Tube at "Dunes," Noordhoek Beach, Cape Town, South Africa Photographic Print by Paul Kennedy

En stund på jorden


,


Jag är på väg härifrån
Jag kan inte förklara
Jag stänger av telefonen
Jag kanske åker till Island
Jag kanske super mig full
Jag är för fattig för London
Jag är för tyst för LA
Jag glider ifrån allt

Jag förlorar mitt fokus
Jag ser mig i spegeln
Rör mina händer
Jag orkar inte förklara
Det gnager mitt sinne
Det är som overklighet
Jag kunde ställa mig naken
Jag skulle mena en del
Men ett dreglande lejon
Skulle tolka det fel

Allt är tvärtom
Det är sällsamt vackert


Studentskiva

Studentskiva igår. Snurrande överspelade tankar. Ett huvud fyllt av alkohol och en stund av lycka. Några samtal, gamla vänner, bekanta och nära underbara själar som hör till mitt liv. Som Elsa sa, igår var en kväll man inte förstår. Som bara är. Jag vet inte, kvällen var oförstående. Men allt får man inte förstå, ska man inte förstå.  

Jag är slut på att se, jag har tusen skedar men inte kniven. Behöver en beslutsam känsla som får mig att må bra.
Trött på allt som ska vara så underbart.

Igår var en bra dag.
Jag skratta, skrek, kramades och njöt av att vara mig för en stund.
Idag inte lika lätt.

..

Ibland glömmer man att sova.

tråkigt slut.

Jag förstår inte. Något sånt här får bara inte hända.
En värnpliktig dog idag när han blev skjuten i magen under en övning på Utö. En segelbåt hade kommit in över militärt vatten då plutonerna övade på att skjuta skarpt. En militärbåt beger sig ut över vattnet för att hindra segelbåten. Någon kommunikation verkade inte fungera då de hela slutar med att en på militärbåten blir skjuten. Skadan var för allvarlig och tog mannens liv.
Det här är en händelse som inte får, inte får inträffa. ÖVNING. Vapen. Att öva på att döda, kan kanske inte alltid gå rätt, ska kanske inte gå rätt? Jag är mållös, arg, tagen och lite smått oförstående. Att en sån här händelse tog ett liv är något man inte kan acceptera. Det ska inte vara möjligt.


en sommardag

image135

,

Nothing is so good it lasts eternally
Perfect situations must go wrong
But this has never yet prevented me
Wanting far too much for far too long
Looking back, I could have done it differently
Won a few more moments, who can tell?
But it took time to understand the man
Now at least I know, I knew him well

Wasn't it good, Wasn't it fine
Isn't it madness he can't be mine
But in the end, he needs a little more than before
Security, he needs his fantasy and freedom
I knew him so well

No one in your life is with you constantly
No one is completely on your side
And though I move my world to be with him
Still the gap between us is too wide
Looking back, I could have played it differently
Won a few more moments, who can tell?


något

image133

Into the wild

INTO THE WILD

Såg ett reportage med Sean Penn i vintras. Reportaget handlade om hans nya film som han regisserat, en man som ville finna sig själv, veta vad hans liv innebar och vad allt egentligen är. Han bestämde sig för att göra en resa ut i vildmarken för att finna det han letade efter. Filmen är skapad från en verklig händelse.

Jag har ännu inte sätt filmen men snart finns den i min samling. Jag tror att den är bra, Riktigt bra.

It's not necessary to be strong, just to feel strong
http://www.youtube.com/watch?v=2LAuzT_x8Ek

Caps look . ska bli munter .Jag tror att jag är sjuk. Febern hälsade på min kropp igår och nu känner jag mig mer borta är vanligt. Snart säger jag det rakt ut. Snart ser jag inte den rätta vägen. Den styrka jag måste ha. Den förståelse jag måste ha. Den tanken jag måste pressa, trycka, mossa in i hjärnbalken. Det känns som en apa som aldrig mer kommer få sin drömbanan. Den hänger där på avstånd men vägrar att hittas. Klart att apan lever sitt liv, är glad, träffar sina apvänner. Men inuti finns fortfarande och för alltid saknaden av något. Man ska vara glad för allt man har, inte gräva ner sig i allt som man inte har. Jag försöker förstå, men hatar ordets innebörd.Målarrock

Som ebb och flod kan väl känslorna beskrivas, kontrahenterna ond och god kommer alltid att kivas. I ett evigt kretslopp seglar vi alla omkring, människor, vatten, djur och planeter, i en evig ring utan början och slut. Vi lever här i ett universum, där, här.


...

image132

Sabine Weiss

Ett hjärta

Ett öppet hjärta, ett skadat sådant, ett stängt hjärta som ingen längre når. Ett hjärta utan tycke, utan smak, utan syre. Ett hjärta fyllt med glädje, glada tårar och varma leenden. Ett hjärta som fyller rum. Ett hjärta som tappat sin förmåga. Ett hjärta dolt i skuggan, fyllt av ängslan. Ett hjärta som inte har skickligheten att krossa det onda. Ett hjärta som slår hårdare än allt annat. Ett hjärta fyllt av åtrå, av kärlek. Ett hjärta med olika krafter. Ett hjärta som måste behandlas med omsorg. Ett hjärta som inte klarar av att fyllas av sårbara tankar. Ett hjärta som måste få in det fyllda som finns i allt de tomma.


M .

leaving for work monday morning 
it is time for a new dawning
sitting around every day
amounts to nothing and there's no way
i'm doing this for another ten years
that's one of my worst fears
oh sam

turn off your phone and bring some sheets
so this is a place where young lovers meet
this is all and all we need
give us some food and some bullshit tv
we'll bunker up for days and days
call in sick we're never leaving this place
oh sam

- tiger lou : sam, as in samantha

tisdag

På andra sidan jorden, på andra sidan stan. Här står jag och här går jag. Det är lite kallare i luften nu. Helgen var stekande het och huden fick sig lite färg. Men nu är den kalla vinden här och drar över huden igen. Värmen går upp, värmen går ner. Som allt annat.

Dagen tisdag i Maries liv.
Fick ett samhällsprov avklarat idag. En otrolig lättnad. Hade även idrottslektionen idag. Det gick väl okej, vissa i klassen hade i alla fall längtat efter att få spela lite boll.
Men nu till den stora händelsen idag, Johanna Ljung har tagit farväl från ungdomen och har nu äntligen åldern på den vuxna sidan. Grattis 20:åringen! GRATTIS!

// MMeningslöst

Det är söndag.

image131

<3

If you'd know this was going to happen, would you have done it?

I would rather have had, one breath of his hair, one kiss of his mouth, one touch of his hand,

than an eternity without it.
One.


,

K´AIIOIA  M´EPA  

De fördömdas tempel

Hej gott folk.
Det är sol idag. Det är sommar idag. Det är en bra dag ?
Har ägnat hela dagen åt en bok. Vet inte vad som har hänt, jag som hatar att läsa. Förutom att vara social med en hophäftad bunt papper med tryck på har jag ätit en middag ute i solen. Med bara min familj. Bra. Hittade även ett gammalt luftgevär som jag var tvungen att sikta lite med. Dock inget för mig. Men alltid skoj när man försöker sig på sådant som inte hör till vardagen.
Nu sitter jag här, IGEN.
Det är fint ute, men från och med nu föredrar jag innemiljö, Indiana Jones väntar. Dessa filmer är något alldeles extra, jag blir glad i hjärtat. Ge mig Indiana!

DVD Film: Indiana Jones och de fördömdas tempel


Mitt sätt

Limmet fäster fotot av våra sparade minnen. Tapeten gör sin del mot väggen. Tidningen bläddras och rivs sönder från snabbheten av att byta blad. En morgon tappar limmet sitt fäste, fotot faller och tapeten går isär. De ersätts av ett nytt lager, vem är det som säger när tiden är över? Vem är det som talar om att den blommiga tapeten inte hör hemma längre? En dag sitter inte jag här.

Jag vet att det är svårt. Jag vet att du har tänkt. Som så många gånger förr sitter jag här, skriver samma rader men med omformaterade meningar. Mitt sätt att bearbeta. Mitt sätt att hjälpa mig själv. 

En som står stilla kan aldrig bli funnen. Ingen hinner någonsin ikapp en känsla i stillhet. 

Brun?

Alla har en sån desperat sökan om att bli brun. Borde jag också ha det? Borde jag slänga in polotröjan längst in i garderoben? Vet inte, men de känns som den bruna färgen kommer när man vandrar genom dagarna, ser kanske inte glädjen i att pressa fram den fina bränna. Ja jo. Nog är det så.
Tillräckligt om den saken. Nu ska de springas på det gröna gräset med mina vänner. Och varför inte jobba på den bruna brännan, genom att vandra genom dagen?

Adjö.


,

Jag vet vad som måste göras
Ändå sitter jag kvar
Jag måste se framåt men är livrädd
Jag försöker att strida mot känslan
Vi har förbrukat vår sista dans

Melissa Horn

Hon är bra. Lyssna. Hörde henne i höstas när Peter Lemarc var ute på sin turné.
Låt låtarna rulla och lyssna.
Jag saknar den tiden.


image130


http://www.youtube.com/watch?v=CL2LYLbaQ3Q&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=4C3SR7ogW48
http://www.melissahorn.se/


Snurrande funderingar

Livet har sina ledord. Ta vara på dem, hitta dem. Jag ser en stark naken själ som måste få flyga. Man ser så mycket som blockerar att man glömmer det allra viktigaste. Det är bara att vara. Om de så behövs så får man tvinga fram det där leendet. För allt handlar om sin instinkt och inlärning. Att upprepa de man vill uppnå tillräckligt många gånger i huvudet av förvirring är mer än halva vägen. Så lätt att glömma. Intala, berätta och försök säga till dina tankar att det du vill uppnå ska du få fullgöra. Allt som vi är sitter faktiskt där uppe under allt hår som vill gömma oss själva.

Jag funderar i stora frågor ibland. Innerst inne så tror ja bara att jag försöker finna det bästa sättet att leva mitt liv på. Kanske behöver jag tala ut om mina uppenbara tankar för att få det bekräftat för mig själv. Som sagt, upprepning. Alla mina inlägg handlar om samma strävan. Att finna det jag redan har, men att lära mig älska det.

Jag såg en gammal strumpa under min soffa idag. En strumpa som inte längre tillhör min morgondag. Ja la den åt sidan och tänkte lite smått. Kan strumpan känna sig ensam? Den har sitt öde redan bestämt. Den följer foten, behandlas som inget värdefullt och glöms bort utan att ha blivit ihågkommen. Medlidande. Ska man ge strumpan det? Nog handlar väl allt om det, medlidande, att hjälpa. Tyvärr så kommer jag nog inte lägga någon mer tanke på strumpan, man måste ju prioritera sina värdigheter.  

Strumpan är nog en ensam filur. Men inte har den förmågan att veta det. Den tillhör det kastet, den har den platsen i världen. Konstigt.


kanske de

Longboard? Jag har en tanke.
Ser ut som en rolig leksak. Är en aning sugen.

En dold sanning

Hon brukade gilla flygplansmat. Hon var en av få människor som gjorde det.

Om man slafsade i sig alltihop medan det var rykande varmt smakade det gott. Men om man väntade för länge och maten hann svalna, var den faktiskt inte särskilt aptitlig, hon insåg det nu.
Det var en sanning som också gällde många andra företeelser här i livet.


Mr. Play It Safe was afraid to fly

It´s like rain. Life has a funny way.

En söndag

En helg, en ö och en stund för mig själv. Borde man begära mer? Tror aldrig Gotland har varit så underbart. Tråkigt nog så är man åter hemma igen. Prov staplas och sinnet är i botten. Jag måste ta tag i mitt liv! Vad håller jag på med? Tur att man har vänner, jag skulle gå under annars. Tack.

Ingen sa att det skulle vara lätt. Konstigt nog trodde jag inte att något kunde vara så här svårt. Så nu när jag äntligen har förstått, jag har insett att det faktiskt kan vara det. Kan jag inte få gå vidare?
Kan den där längtan, den där tanken bara tappa platsen som den bär i min själ. Att gå runt och vara olycklig och ensam fungerar inte. En annan människa ska inte behöva göra mitt liv helt. 
Han tog ett steg tillbaka och lämnade mig kvar.
 


image129


Jag ska lära mig vad styrka är, riktig styrka.  

RSS 2.0