27 januari 2011

Kroppkakor med lingonsylt är så jäkla gott! Hihi.. fick de hos farmor idag, jag och nelson fick även sällskap ut till knappelkär med henne. Ännu en riktigt bra + dag i de kyliga minusgraderna. Imorgon väntar 39 timmars jobb på 3 dagar. Allt eller inget, de verkar vara så på de där stället. Men de är väl bara tacka å ta emot.

Har fått till en rutin på träningen nu, snart uppe i mer än en månad, bra jobbat marie! Att ha mic brevid mig på passen ökar lusten tilll träning ännu mer, sjukt vad pepp och motiverande ord från närstående spelar roll.

Nu ska de kokas potatis, livet är fint när man får den här extra ledigheten, lärt mig njuta iaf den här veckan.

Farmor blev glad över kladdkakan ja gjorde "såna lyckas jag aldrig själv med" kul när man kan göra någon gla.

26 januari 2011

En utevistelse på tre timmar. Ner genom stan ut på ringvägen, ut på lövet och sedan knappelskär. Nelson njöt till max av att få leka av sig i snön utan koppel. Glad i hjärtat. Gick sedan hamnvik tillbaka. Nu åter i lägenheten och nelson ligger som en tung sten på golvet. Tar tillfället i akt och pluggar lite nu. Sen spinning, fin dag!

såhär blev demånader på fri fot talar sitt språk

Nu är jag på väg till vietnam. Hösten vill visst innehålla några månader på fri fot. Massa måste ordnas, massvis av måsten måste tas om hand för att detta ska hålla. Ja satsa på att förverkliga det här nu. Du är med mig, håll kvar vid det.

så är de

Jag har ett sånt, de känns så.
Nu ska de vandras på gatorna igen.

Ett stabilt avtryck

Samhället kräver allt, detta intalar vi oss, och därefter har det blivit ett intryck i vårt tänkande. Människan ska vara bäst, den ska vara duktig, glad, rolig och framförallt flitig.

Släpp dig fri. Låta dig vandra genom samhället med fotspår som bär på din egen grund och form. Alla borde sträva efter att ge ett stabilt, ärligt och framförallt självsäkert avtryck. Ingen ska behöva välja mellan falskhet eller att stå i skuggan. Allt handlar om att finna stabilitet i sig själv. Att kunna känna kontroll så att man vågar leva fullt ut. Det är viktigt att man lär sig hur man utger dem, avtrycken. Av och tryck, något du lämnar ifrån dig, att dela med sig av sig själv. Det ska varken vara oäkta eller falskt, då tappar man sig själv i sin egen mening.

Vill du presentera dig med ord som inte är dina? Ta emot komplimanger vid din egen fotoutställning när du inte har knäppt ett enda kort själv?

Alla bär vi på val, vem väljer färgerna i din palett, du eller samhället?  

Några ord från,
2009-09-30


Min personlighetstyp

Titta vad jag hittade hemma på skrivbordet på gamla datorn,

Din personlighetstyp:
Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.


.

"Challenges are what make life interesting; overcoming them is what makes life meaningful."- Mark Twain


vartsomhelst

Han kom som en virvelvind, förklädd till en storm
Till den busshållsplatsen, där hon väntat så många gånger förr
Han sa, vart är du på väg?
Hon sa, vartsomhelst.


Andas

Promenad, ett hjärta som slår och en träning som utförs. Jag njuter av varje ledig dag. Faller ner längs gatorna med hund i koppel, tar mig till platser jag aldrig sätt förut. Ett nytt intresse som ger själen tid att gro. Timmar på gatorna ger ett lugn som används till att stärka inandningen.

Jag älskar dig.

18-01-2011

Jag drömde inatt
en underlig dröm
ett vitkalkat hus var det låg har jag glömt
men du var där, du bar en katt i din famn
du sa nån som gått så långt måste få ett stolt namn

jag har slutat fråga och undra varför
jag får inga svar, man lever tills man dör
lagom doser glädje lagom doser gråt
däremellan leden man aldrig kommer åt

vi kom till en stad jag aldrig sett förut,


17-01-2011

Klarade provet, såå härlig känsla, allt går om man kämpar. Häftigt ju!
Idag ska jag njuta, lite mer än vanligt, solen skiner och det är 4 plusgrader ute, skönt med varmare luft i lungorna. Fan va livet är bra, de kommer även hem en saknad ivdivid till kvällen. Musik på höga nivåer och en trallande mun.

Äter förövrigt den godaste apelsinen på länge, kan de ha något med sinnesstämningen att göra?


hemsekvinna

Johanna jag har ingen som kan ta ett kort på mig, å jag vägrar att ta ett på mig själv. Du får vänta tills ögonblicket då ett kort knäpps. Inge å se ändå.. taha du lär inte gilla de ändå, right?

can you?

come and pick me up


reder ut lite tankar

Sista tiden har varit en bra tid, funderar mkt på den framtid jag kommit fram till för tillfället. Går med ett leende på läpparna mest hela tiden. Allt rullar på som jag vill. De som saknas är en långresa och lite pengar, om planerna går i rätt riktning så ska jag försöka få ihop något snart. Världen vill jag se, helst med en gång. Samtidigt som jag vill börja mitt projekt SSK. Det jag kommit fram till är att jag är 20 år gammal och resorna och de saker och ting jag vill lära mig utöva kommer falla på plats, förr eller senare. Den där känslan av eget ansvar för sig själv i ett helt främmande land har jag upplevt och de lever jag länge på. Jag vet att jag snart måste få den dosen igen, men än så länge håller jag mig lugn. Att inte bara ha sig själv att tänka på kan vissa stunder vara förjävla knepigt. Då andra sidan vet jag även vilka fina bitar de har med sig också. En kompromiss och en mellanhand av vad jag själv vill och den andra vill går alltid att ordna om man vågar chansa och hittar en stabil platå.

De jag försöker säga.. Jag är jävligt nöjd med livet, resa vill jag att mitt liv ska innehålla hela livet. Nu äntligen när jag inset det så känner jag inte längre den där paniken av att se världen NUNUNU.. Riktigt skönt.

RIKTIGT SKÖNT

Plugga?!

De somatiska nervsystemet fixar så att jag klinckar på tangenterna. Mitt parasympatiska system jobbar med uppbyggnaden av min kropps reserver. Kanske borde de sympatiska systemet sättas igång snart och göra mig redo för en kraftprestation! Jag repiterar och repiterar, vissa delar fastnar andra fortsätter att falla av..

Att de krävs så är mkt av en för att bli en PT hade jag inte riktigt tänkt mig.
Hoppas på att rätt % kunskap har fastnat tills imorgon.

Att gå i skola igen kräver en jävla diciplin, häftigt när man grejer det, mindre värdelöst nedtryckande när man inser att man inte klarar av det. Aldrig mer distansutb.

Förihelvete vad nöjd jag kommer vara när jag klarat den här utb.

See the nation through the people's eyes,


Boy with map of Africa on his face
You shall rise,


09-01-2011

Vet vad jag vill, fått en fin kraft. Du är bättre än du vet. Solen har liksom hamnat i ögat och jag behöver inte kisa just nu. Ingen soldat, vill bara få kylan in i värmen.

vad som helst för en dialog

När du tagit första bästa tåg
och gör vad som helst för en dialog
kom ihåg mig då
När vintern gömmer dina spår
så att du inte hittar hem
När du är vilsen i en vinternatt igen
Kom ihåg mig då
När du får spring i dina ben
och jordens dragningskraft är klen
När du är i luften
kom ihåg mig då
O när du står på toppen och tittar ner
och det är ljust vart än du ser
När du har vunnit
Kom ihåg mig då

Ett mål

Jag har en plan. Ett mål med min framtid. Har jag verkligen bestämt mig? Jag tror de. Plugga till SSK i höst, med målet att jobba inom läkare utan gränser. Sätter jag ribban för högt? Man ska tro på sin dröm. Jag tror att jag fixar detta. Jag tror verkligen att jag skulle kunna fixa detta, bara jag kommer ihåg att jag fixar allt jag tillåter mig att klara av.

Sjukt häftigt vore det, en otroligt mäktig dröm att uppfylla.

torsdag

Hohoih.. så trött jag är. Så osugen jag är på en timmes promenad med hunden som. Han snor grejer och protesterar för hur dålig matte är. Blä vill plugga men han måste få bort rastlösheten. Mat, sen behöver jag mat i magen också. Tippar på att de blir de kvällen kommer innehålla mest, rasta hun och äta köttbullar.

Johanna bild kommer, så lat idag tyvärr..

RSS 2.0