April 25, 2012

ONSDAG 25 APRIL 2012.
Sitter i sängen och inte riktigt vet. Varken vart dagen börjar eller slutar. Ibland saknar jag det som inte finns. När jag slutar tänka så mycket blir det bättre. Ritade några ögon och händer i natten. Lyssnade livespelningar och föll både bakåt och framåt i det vi kallar tid. Låter saker få vara lite som de är. Lite frukost återseende med gitarriffet och senare några rader i vuxenböckerna så ska väl även den här dagen rulla iväg under fötterna. Den praktiska tentan var gårdagen. Nervös och dan kom jag till skolan, tog beslutet att det var onödigt. Lugnade ner mig och klarade mig igenom tentan med stolthet. Trots missar så var jag bara nöjd att jag klarade av pressen. De små prestationerna, utmaningarna. Nu får vi se om de räckte hela vägen.

BILDVISNING, BORMIO


en bra sak

en bra sak! tentavecka framför mig, bara KÖTTA. 48 timmars fest, sen en vecka där jag bodde en gång. saknar hemmatrakten, saknar mor, saknar far, saknar farmor, saknar vänner, saknar ringvägen, saknar mig själv i mijlön. ska vandra gator, ska ta bilen dit jag vill. sen väntar tre veckor skola med helg i växjö. jag ser sommaren, jag ser solen, jag ser molnen, men störst är solen. nu tar vi oss igenom.

rätt visa. fel visa

står frågande i vinden och vet att det inte finns något som gör skillnad. drar ett skämt, möter ett leende av artighetens gest. försöker vara förstående i tystnaden, men kommer på mig själv bortkommen bakom orden. blir bara som en stor irriterande varelse som vill mer än vad som finns i påsen. andas in, andas ut, rättvisa är ibland inget som går att kämpa för, jag erkänner det.


svalkar vinden

det finns en annan sida, det finns någonting jag aldrig ser
men jag vill inte veta vad, för därifrån syns längtan mer.
men om jag tar mig ifrån en sviken dröm och hit igen
så kanske jag kan känna meningen med tystnaden.

har fått glovord och mordord piska o morot
ångest och oro som jag vore av stål och glas, borde gå men stannar kvar.
jag har lovat och glömt, förlåtit fördömt, försent för å ångra men tid nog
att tänka om och leva med det.

jag saknar det som inte finns och sprider ut mig själv i vinden
bara du kan bära det som gör så ont i mina ögon. vi har något stort
på gång, så länge ingen bryr sig om vilka höjder vi kan nå
på vilken sida som vi står.

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar

- den svenska björnstammen


this song is not for you lovers

Hey, ja tar helg, do it real goood!
'cause 'cause it's so easy

Ibland fyra väggar och en blommig gardin

Fyra väggar och en blommig gardin. Du skrek dig hes i korridoren och jag bara frågar hur du mår. Ibland kan jag undra om det är sångerna som tar ens liv, tills de dagar jag ser, de ger det tillbaka. En rad massa loggböcker om hur allt ska organiseras. Åker in med damen i rummet och läser några rader ur poetens diktsamling som en gång var hennes levande eldsjäl, vän och make. Ser den starka personen, hur hon jobbat sig igenom den halvförlamande kroppen. Har du hört om den som kastar allt han har? Den kanske inte vet något bättre, den kanske satte på fel låt. Ibland fattar jag alltihop.

2012-04-16

I hela mitt liv har jag hört en sång. Bra skit, längtar till sommaren. Har haft en tycka-synd-om-mig-själv-dag om någon skulle vara fantastiskt intresserad av att veta det. Har för övrigt fått för mig att det inte går att lägga sig innan klockan slagit 00:00. Tog allt lite på halvfart idag, bara för att jag vet att jag absolut inte har tid med det. Håller på med praktik om dagarna, lär mig ordagrant hur du är, alltså människan. Vad ska jag säga för att värna om din autonomi. Slingrande trixit hur allt de enkla hela tin ska göras komplicerat. Blir nästan lite less, nej, jag blir less. Insåg att mina veckor jag sett fram emot nu är över, tänker två steg till och inser att jag snart kommit längre. Längre än på länge, kunnigare säkrare än på länge. Bara massa ord 1 2 3 siffror. Stirrar med oskarp blick, snart ett år, blir förundrad. Nu sätter jag p u n k t .

,

Allt han lovade var sorg när han kom hit in
Hon sa, du kan aldrig lova mig någonting

-

dina våndor ska snart lätta, låt inget slå dig.

ITALIEN

Hemma, tog en titt och såg dammet i vrån. Log för mig själv, har varit hemma i två veckors tid men på helt andra orter än vad som hör till vanligheten. En timme bakåt i tiden satt jag på bussen som tog mig ner till Italien och tillbaka. Nya möten, nya intryck. Backar över molnen och tyst skidåkning i pudersnö. Vi letade upp solen mellan dimmolnen och skratta oss hesa i liften. Sjöng av ren lycka. Körsbärsglassen fann min mun och hittade dit varje gång. Ätit ofantliga mängder mat med njutning och tagit mig en öl bara för att det är gott. Italien har satt spår, Bormio är precis som Stina säger, en av världens finaste platser.

RSS 2.0