.

IF YOUR DREAMS DONT SCARE YOU 
THEY ARENT BIG ENOUGH

Mountains Beyond Mountains

They heard me singing and they told me to stop. Här fortsätter det och hända grejer. En annan lär väl snart bli alldeles less på att höra om alla saker jag försöker hantera. Det eviga snacket om utveckling och lärande. Men nu är det så att jag har gått mitt första bredvidpass på ambulansen och jag blev inte lugnare utav det. Det blir till att fokusera rätt och göra därefter nu. Hade 11 utryckningar på mitt första pass och fick se allt ifrån buksmärtor, 9månadersbebisar, symtom på hjärtinfarkt till höftfraktur. Det är bara till att våga handla och tänka förnuftigt, möjligtvis plugga lite därtill. Herregud, ja men det här fixar jag. 
 
Veckan har även innehållit boulderklättring vilket jag fastnade ganska hårt för. Där har jag något att spendera timmar på. Tummen upp och ett leende på det. Imorgon väntar första åket på snowboard och troligtvis några vurpor på det, kanske en bruten svanskota. 
 
Förra helgen innehöll storbesök av brodern. Riktigt härligt att få bli bortskämd på god mat. Hade även fina stunder i gustavsvik tillsammans med alla andra småbarn. 
 
Det sistnämnda som hänt denna dag är att jag anmält mig till ännu ett lopp, utöver klassikern. Detta lopp kan nog bli en riktig utmaning. Titta in detta om intresse finns. Tough Viking! Ja vet, det är ett lite väl töntigt manligt namn på loppet. Killing yourself to live.

solen lyser igenom

Hon har en blyertspenna i sitt hår
Hon strör mandel, aprikos i sina spår
Hon lär vara vacker, dårar har sagt det förr
Jag glömmer alla tider när hon öppnar denna dörr

Tillbakablick

Behöver tid till reflektion. Jag behöver andas annat än det mina tankar fylls med om dagarna. Här kommer en tillbakablick från mitt kära Tanz. " Dagen spenderades själv i Mtula, som är en liten by utanför byn vi bor i där det finns ett daghem. Jag åkte dit själv då Ronja behövde åka in till sjukhuset och kolla upp sitt infekterade sår på benet. Det var skönt att vara ensam, fick en härlig kontakt idag. Dagmamman, Tomaini tog med mig till "sjukstugan" där Rabo hade förts för hennes utslag i ansiktet. Rabo är en förståndshandikappad tjej som jag och Ronja försöker stimulera under dagarna. Doktorn kunde konstatera att det var någon form av allergi. När jag stod där i cementhuset med doktorn fick jag min första riktiga uppenbarelse i livet. Under tiden som jag stod där och såg de primitiva förhållandena. Bilden jag fick framför mig var att jag stod där som sjuksköterska med swahili som tredjespråk. Det är ju sjuksköterska du ska blli Marie! Inget annat, var det ända som om och om upprepades i mitt huvud. Jag märkte hur jag redan efter någon timme började fega ur av tanken på allt ansvar, hur lång tid det skulle ta och vilken prestation det skulle kräva. När vi kom tillbaka till daghemmet spelade vi boll, lekte i sandlådan och gjorde halsband. Jag har en känsla av att denna dag kommer spela en stor roll längre fram i livet mitt. Något hände där inne hos doktorn idag. Lala Salama!"


2013-03-05

Min fritid är skola, utbildning och mer sånt. Vid riktig lyx får jag träna. Pratade med Tomas som ska göra mig till ambulansvårdare i sommar, han lugnar mina nerver och är mer än övertygad att det kommer gå fint. Jag tackar och bockar, det är precis det jag behöver höra dagar som dessa. Fick Ronja i luren idag, hon är fantastisk, saknar våra stunder. Vet att vi kommer leva på varandra igen, vi är inte klara. Sen smed jag och Stina C-uppsatsplaner ikväll och jag tror på oss. Malaria, vi hoppas på att kunna motivera det. Nu fortsätter jag, blundar därimellan och sover lite,

Styrka

Egentligen är det så jävla lätt att leva. Ta inspirationen och gör något av den. Dra ut en lördagkväll och löp för att du har energiflödet i kroppen. Att finna sitt flow är att vara lycklig.

MIN DAG

Föddes för 23 år sedan. Min dag, min stund i rampljuset. Min stora godisdag tillbringades hemma hos mor, far och farmor vid en fin brasa. Grattis till mig, jag är system1 och jag nöjer mig med det. 23 år var året jag lärde mig att älska skidåkning. Nu till efterlängtad sömn.

RSS 2.0