Tålamod och planering

För att ta sig dit man vill krävs det mer än bara en tanke. Det krävs mer än bara drömmen. Det krävs handling och planering. Sen krävs det tålamod och listor som måste bokas av. Jag har gjort massor och idag insåg jag att majoriteten av mina rutor var ikryssade. Handlingen syns och drömmen är inte längre en dröm. Det har blivit en färsk handlingsvara med innehåll av det liv du valt. Idag lånade jag ut min lägenhet till en främling sju månader. Jag ska sova utan min säng i sju månader. Nu blev jag livrädd och full av förväntan. 

Gör min grej.

Nu är det bokat. En månad surf i Panama, en månad vandring i Peru och en månad hoppning i USA. Knaper budget men möjligt. Biljetterna är köpta och avresa sker 5 mars. Fyra dagar efter min 25:årsdag, jag har gett mig den absolut bästa presenten. Detta kommer jag sova gott på. 

Orden till dagen.

Jag vann över bergen, jag delade på havet. Idag är oemotståndlig. 15h arbetstimmar med hjärtat kring patienter med allt från dödsbesked till friskförklaringar. Var dag med nya individer och livsöden, vissa sätter djupare spår än andra. Skänker dig en tanke och fortsätter leva. 

Övergår till 2015

Talet har förändrats, 2014 blev 2015 och jag följer med i förändringen. 2014 bjöd på mer än 2013. Varje år överträffar det förra numera. Kommer närmre allt samtidigt som jag bildar perspektiv och helhetsuppfattning. Tar mig närmre den livsform jag vill tillhöra och omger mig av mer energi som är delar av min egen. 2014 skrev S och jag uppsats på engelska i Burundi och vandrade gator i Tanzania. Vi öppnade upp för nuskapande och fick jobba oss fram för framgång. Sen tog jag Sjuksköterskeexamen, jag fick en arbetstitel. Sommaren spenderades i en ambulansbil eller uppe i frifall. Mitt i värmen kom det även in en mysisk man i mitt liv. Han visade mig det där jag tror på men som jag allt för ofta tappar. Han följde min sida under hösten då arbetet flyttades in på akutvårdsavdelningen AVA där jag fick kämpa mig in i rutinkunskapen. 2014 har gett tillfälle att disktera livet och även att delge det med andra. Nu startar ett nytt år och om 2013 var det året jag utövade saker jag inte trodde jag klarade av så innehöll 2014 lite utan detsamma men med än en nyans starkare tilltro på mig själv. 2015 kommer bli det året jag reste själv till Sydamerika, det kommer bli det året jag sakta men säkert splittade upp min trygghetszon i Örebro och vandrade ut i världen och dess marknad. Så det är med rädsla, mod och nyfikenhet jag nu går in i 2015. 

RSS 2.0